flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Домашнє насильство: кого і за що карає закон?

29 листопада 2021, 14:12

  Починаючи з 1991 року, щорічно, з 25 листопада по 10 грудня, міжнародна спільнота проводить акцію «16 днів проти насильства». Громадяни та громадські організації з понад 100 країн світу активізують  свої зусилля заради спільної мети:

  • привернення уваги громадськості до проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків,
  • проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;
  • формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

    Раніше у нашому суспільстві  прийнято було замовчувати тему домашнього насильства настільки, що ніхто не уявляв масштабу цієї проблеми в країні та не знав справжню кількість випадків насильства. Проте, домашнє насильство – це не персональні труднощі окремої особи чи сім’ї, не внутрішньосімейна справа чи особливості родинного спілкування, це масштабне та ганебне суспільне явище, яке потрібно викорінювати.

       Домашнє насильство – це протиправні дії, яким немає виправдання та про які не можна мовчати. В Україні існують закони, які захищають Вас від насильства.