flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд позбавив батьківських прав матір 7 малолітніх дітей.

19 жовтня 2021, 10:20

    18 жовтня 2021 року Підгаєцьким  районним судом Тернопільської області ухвалено рішення про позбавлення батьківських прав  матері  7 малолітніх дітей.

    Суд  позбавив батьківських прав громадянку П. стосовно її малолітніх дітей 2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2019, 2020 років народження.

    Відповідачка П. в судове засідання неодноразово без поважних причин не з’явилась, причин своєї неявки суду не повідомила та відзиву на позов не надала.

    Під час розгляду справи судом було встановлено, що громадянка П. ухиляється  від виконання обов’язків щодо виховання своїх семи дітей. Відповідачка жодного разу за час перебування її дітей в установах інституційного догляду, не зверталась у службу у справах дітей  з питанням побачення з дітьми або для обстеження її житлово-побутових умов проживання з метою надання дозволу взяти дітей на вихідні. Вона не сплачує аліменти на дітей, не бере і не бажає брати участь у їх вихованні та утриманні.

     В судовому засіданні встановлено факт неналежного виконання відповідачкою своїх обов’язків щодо  виховання своїх дітей, який носить систематичний та тривалий характер, при цьому такі дії не зумовлені будь-якими поважними обставинами.

    За час знаходження даної справи у провадженні суду відповідач і надалі, самостійно, з власної ініціативи, жодного разу не виявила бажання зустрітись чи поспілкуватись у будь-який спосіб із своїми малолітніми дітьми, які знаходяться у будинку дитини та лише один раз на 10 хвилин відвідала своїх  дітей, які перебувають у ліцеї.

   Той факт, що відповідач жодним чином не заперечила стосовно позовних вимог, свідчить про відсутність у останньої інтересу до своїх дітей. Тож за обставин доведеності свідомого нехтування батьківськими обов’язками відповідачем, суд прийшов до висновку, що позов  виконавчого комітету Бережанської міської ради як органу опіки та піклування в особі служби у справах дітей, надання соціальної допомоги сім’ям з  дітьми та молоді Бережанської міської ради  слід задовольнити та позбавити громадянку П. батьківських прав.

   Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржено до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.